Уеб разработка

Защо се нуждаете от уеб сайт или онлайн магазин?

Наличието на силно онлайн присъствие може да окаже значително влияние върху Вашия успех, както на местно, така и на глобално ниво. Много фирми не осъзнават, че повечето клиенти посещават техния уеб сайт, преди да вземат оконателно решение дали да направят покупка или да си уговорят среща.

Без значение от Вашата сфера на развитие, уеб сайтът притежава потенциала да разпространи информация, да привлече нови клиенти, да подпомогне продажбите и развитието на бизнеса Ви. Малки, средни и големи бизнеси се възползват от възможността да присъстват в уеб пространството.

В тази статия ще разберете защо Ви е необходим уеб сайт или онлайн магазин.

ap-point
Платформа за недвижими имоти Ap-point

1. Вашият уеб сайт укрепва бранда и гради доверие

Уеб сайтът Ви отличава от конкуренцията и акцентира върху уникалността на Вашия бранд. Той Ви позволява да сте стъпка напред като установява разпознаваемостта на Вашата марка.

По този начин вдъхвате доверие на клиентите, показвате им кои сте, къде и как могат да Ви открият. Уеб сайтът и страниците в социалните мрежи оформят лицето на Вашата компания и носят принос на обществеността.

2. Вашият сайт информира

Вашият сайт служи като онлайн брошура или каталог. Чрез него достигате моментално до Вашите клиенти. Потребителите могат да разберат кои сте вие, с какво сте различни, какви продукти и услуги предлагате. Вече няма нужда да раздавате флаери, визитки или други рекламни материали! Уеб сайтът е винаги обновен с най-новите Ви продукти и услуги.

уеб сайт подолог радостина георгиева
Уеб сайт Подолог Радостина Георгиева

3. Нови възможности, повече клиенти

Наличието на нови потребители във Вашия уеб сайт води до увеличаване на продажбите. Фирмените уебсайтове и онлайн магазини са на разположение денонощно. Няма значение дали Вашия офис е затворен, клиентите могат по всяко време да влязат и да проучат услугите и продуктите Ви. От значение е да бъдете лесно откриваеми в Google. Това е изключително важен аспект за успешното Ви позициониране като бизнес.

4. Конкурентоспособност

Хиляди фирми предлагат сходен или дори същия продукт като Вашия. Уебсайтовете Ви отличават от Вашата конкуренция.

Данните показват, че 64% от малките бизнеси вече имат изградени уеб сайтове. Погрижете се и Вие за онлайн присъствието си. Ако не сте конкурентоспособни, давате на купувачите причина да купуват от конкуренцията Ви.

уеб сайт за АБ Груп
Уеб сайт АБ Груп

5. Вашият уеб сайт улеснява комуникацията

В днешно време всеки клиент държи на личното отношение. Сайтът Ви позволява да обърнете внимание на всеки, без ограничения от към време, място и брой клиенти. Не подценявайте възможносттта за отговаряне на въпроси и предприемане на действия за извършване на покупка. Вслушвайте се в съветите и препоръките на Вашите клиенти, те ще Ви подскажат правилната посока за развитие.

6. Видимост в търсачките (SEO)

В 21 век 92% от потребителите използват Google, за да намерят това, което търсят. Ако нямате уеб сайт, шансовете Вашия бизнес да се покаже в страницата с резултати от търсачката са нулеви.

Но ако имате уебсайт, можете да го оптимизирате за търсачките, като по този начин увеличавате шансовете си да се покажете в горната част на резултатите на Google и да получите по-голяма видимост при потенциални клиенти. Използването на правилното съдържание ще направи сайта Ви по-популярен в дългосрочен план.

Уеб сайт Хотел Анна Палас

7. Вашият уеб сайт е винаги онлайн

Вашият сайт или онлайн магазин Ви дава възможност да продавате продукти/услуги денонощно – не просто между 9:00 и 17:00, а 24/7. Клиентите могат да ги разгледат и да ги купят, дори когато не сте на разположение. Когато Вашият персонал почива, уеб сайтът Ви е достъпен и може да предостави полезна информация. Клиентите могат да правят поръчки и да задават въпроси, а Вие отговаряте в удобно за Вас време.

8. Сайтът спестява време и ресурси

Уеб сайтът няма наем и от Вас зависи да го позиционирате на „главната улица“. Той ще Ви спести време и средства и ще увеличи вътрешната производителност на Вашата фирма. Много компании получават ежедневни телефонни обаждания относно работното им време или адреса на техните офиси. Пропуснато обаждане, забавяне на отговора или грубо държание могат да доведат до загуба на потенциален клиент и изпусната възможност.

9. По време на пандемията е от решаващо значение

Във времената, в които живеем, наличието на уеб сайт/онлайн магазин е изключително важно. В днешно време хората прекарват голяма част от деня си онлайн – търсят нещо конкретно, разглеждат, пазаруват. Ако не разполагате с уеб сайт, ще изгубите значителна част от тях.  

Онлайн магазин Балмет ООД
Онлайн магазин Балмет ООД

Връзка с нас

Успяхме ли да Ви убедим защо е необходимо да имате сайт?

Свържете се с нас, за да изградим заедно уеб присъствието Ви на пазара! За да научите повече за нашата услуга, можете да посетите Сайт и Ел. Магазин.

Подхождаме индивидуално към всеки клиент, провеждаме безплатна консултация и изслушваме нуждите му. А цената се определя спрямо целта и функционалностите на сайта.

Контакти

Имейл

[email protected]

Телефон

+359 877 630 000

  Получете безплатна консултация

  Задължителните полета са отбелязани с *

  Comment (1)

  1. SEO vs Paid Advertisements: Кое да изберете за Вашия бизнес? – Дигитална агенция T&B Technology
   октомври 26, 2023

   […] метод е да увеличи органичния (не-платен) трафик към уебсайта ви, като го класира […]

  Comments are closed.