Лого дизайн

Лого дизайн: 7 основни принципа

Доброто лого е дългосрочна инвестиция. То представлява “лицето” на дадена фирма и е един от най-важните ключове към успеха за всеки бизнес. Благодарение на логото, клиентите лесно разпознават определена фирма и я асоциират с нейните продукти.

Ако сте решили да стартирате нов бизнес, то със сигурност ще Ви трябва и професионално лого. Можете да откриете повече информация и цени на нашите лого дизайн пакети тук.

Галерия

А сега нека разгледаме седемте основни принципа за успешно лого.

1. Проучване и определяне на целевата аудитория

Най-важната стъпка при създаване на лого е да направите подробно проучване и да определите правилно целевата аудитория. Основната дейност на логото е да привлече повече потенциални клиенти и да покаже защо Вашата марка е подходяща за тях.

Един добър начин да се проучи перфектната аудитория е да анализирате конкурентите – какво правят, какви шрифтове, цветове и форми използват. Тази информация се използва, за да създадете по-добро лого.

2. Четливо изписване

Важно е да знаете, че зрителят вижда Вашия лого дизайн от 3 до 5 секунди. Ще разполагате само с това време, за да привлечете вниманието му и да запомни Вашия бранд.

Можете да имате най-доброто лого, но ако името не може да бъде разчетено, клиентите ще бъдат обезкуражени да взаимодействат с Вас.

С помощта на странични наблюдатели се уверете, че името на марката е четливо. Ако имате затруднения, променете използвания шрифт с по-опростен.

3. Мащабируемо лого

Преди да започнете да проектирате логото си, трябва да знаете къде ще се използва – в уебсайтове, социални медии, при печат…

За да сте сигурни, че логото ще изглежда добре във всякакъв мащаб, създайте различни лого вариации – с повече или по-малко детайли в зависимост от пространството. За да избегнете проблеми с разчитането, използвайте версия с по-малко детайли за тесни пространства.

4. Създаване на лого вариации

Създават се вертикални, хоризонтални и квадратни версии на логото, за да пасне на всяко място, където ще бъде поставено.

Когато проектирате Вашето лого, трябва да помислите и за цвят. Използват се различни цветови версии – черно/бяла, в един цвят и т.н.

Цялата тази информация и указания се обединява в Бранд бук. (Съвкупност от правила и норми при употребата на професионалното лого, цветова палитра, шрифтове, текст…). Повече информация за Брандинг можете да намерите тук.

5. Теория и психологията на цветовете

Цветовете са мощен инструмент в графичния дизайн, тъй като имат собствено значение и могат да придават различни чувства и емоции.

При правилна употреба на цветовата палитра, зрителят автоматично ще асоциира предлаганите услуги/продукти с Вашата марка. А Вие какви емоции искате да изпитват Вашите клиенти?

6. Максимално опростено лого

Опитайте се с по-малко елементи да кажете повече. След като завършите дизайна, премахнете ненужните елементи без да променяте значението на логото. По този начин ще улесните публиката да го запомни.

7. Избор на шрифт

Всеки шрифт придава значение и характер на дизайна. Някои могат да бъдат смели и уверени, а други могат да бъдат елегантни и изтънчени. Ето защо трябва да изберете комбинация от шрифтове, която описва визията и ценностите на Вашата марка.

Връзка с нас

За да разгледате част от проектите ни можете да посетите нашето Портфолио, както и нашата Фейсбук и Инстаграм страница.

Свържете се с нас, за да Ви помогнем с дизайна на Вашата запазена марка!

    Получете безплатна консултация

    Задължителните полета са отбелязани с *