// Опаковки и етикети

Видове етикети
и тяхната употреба

01.
Етикети за хранително-вкусовата промишленост

Етикетите трябва да служат не само за идентификация на продукта, но и да предоставят съществена информация за него (тегло, състав, срок на годност и др.). 

02.
Етикети за директен контакт с хранителни продукти

Налице са случаи, в които етикетите се апликират директно върху готовия продукт. Това налага вложените материали, лепила и мастила да отговарят на определените изисквания за безвредност по отношение на храните. 

03.
Етикети за козметичната и фармацевтичната промишленост

Етикетите заедно с опаковката имат за цел да създадат усещане за добро физическо състояние, здраве и положителен ефект. Те отговарят на строги изисквания за издръжливост, устойчивост и безопасност.

04.
Етикети с различно промишлено приложение

Най-често това са синтетични етикети с перманентно лепило, което е специално проектирано за прилепване към трудни повърхности, устойчиви на температурни колебания и на редица химикали и субстанции.

05.
Винени етикети

За производството им се използват специализирани висококачествени материали комбинирани с богата гама довършителни процеси: топъл печат, преге, холограмни ефекти, термочувствителни мастила и др.

06.
No– label look етикети („невидими” етикети)
Това са етикети с висока степен на прозрачност на лицевия материал и лепилния слой, които създават впечатление, че дизайнът е отпечатан директно върху опаковката на продукта, а не върху етикет. 
07.
Бар код етикети

Баркодовете са един от сигурните начини за предаване на машинно-четима информация. С помощта на баркод идентификацията може да се проследи движението на стоките от получаването им в склада до крайния потребител.

08.
QR код етикети

QR кодът е специфичен матричен баркод, разпознаваем от камери на мобилни телефони. Веднъж сканиран, той може да отведе потребителя до уеб страница, видео или да осигури пълна информация с контакти и адреси на дадена фирма.

Разгледайте някои от нашите Опаковки и етикети

// Опаковки и етикети

Видове опаковки
и тяхната употреба

01.
Хартиени и Картонени опаковки

Картонът е материал на хартиена основа, който е лек, но същевременно здрав. Опаковките от картон се предлагат в различни класове, всеки подходящ за различни изисквания към опаковката.

Картонът SBS (или твърд избелен сулфат) може да се използва за опаковане на козметика, лекарства, мляко и сокове, замразени храни и др.

Крафт хартията е по-малко устойчива на влага, което я прави малко по-неподходяща за хранително-вкусовата промишленост. Изборът на крафт хартия е за тези, които предпочитат естествения и екологичен вид на рециклирана хартия.

Чрез правилната употреба на картонени опаковки, продуктът може да придобие висококачествен вид, но в същото време да е на ниска цена.

02.
Пластмасови опаковки

Пластмасата се използва в широка гама от продукти, от космически кораби до кламери.

Опаковките от пластмасови кутии имат много предимства. Те могат да бъдат рециклирани и обикновено са много по-трайни от картонените кутии. Пластмасовите опаковки не се чупят лесно и могат да съхранят храната при екстремни условия.

Друга причина, поради която пластмасата е популярен избор е способността и да демонстрира продукта под всякакъв ъгъл, без непременно да се отваря опаковката.

Херметичните пластмасови опаковки подпомагат за запазване на качеството на храната.  Пластмасата е много рентабилна, но също така замърсява природата при неправилно рециклиране.

03.
Твърди картонени опаковки (луксозни)

Запитвали ли сте се какъв тип кутия са използвали за опаковката на iPhone или луксозни продукти като Rolex, Tiffany & Co и Marc Jacobs. Имате усещането, че това е вид картон, но все пак не сте сигурни поради неговия издръжлив и първокласен външен вид.

Този вид опаковка се нарича Rigid Box (твърда кутия). Твърдата кутия е изработена от силно кондензиран картон, който е 4 пъти по-дебел от картона, използван в конструкцията на стандартен сгъваем картон. 

В сравнение с друг тип кутии, твърдите кутии определено са сред най-скъпите видове. Те обикновено са ръчно изработени.

Тези кутии обикновено се използват в мърчандайзинг козметика, бижута, технологии и луксозна мода от висок клас. 

04.
Алуминиеви запечатани опаковки

Алуминиевото фолио често се среща в повечето опаковки на кафе и чай. Защо? Фолиото задържа продуктите плътни, за да поддържа аромата, предпазва продукта от попадане на бактерии и спомага за увеличаване на срока на годност.

Освен за храна, алуминиевото фолио се използва и за опаковане на спално бельо и дрехи. Ядките, зърнените храни, пушената риба, сиренето и сушените меса са опаковани с алуминиеви запечатани торбички, за да се предотврати разваляне.

Процесът включва отстраняване на кислорода от торбата, за да се запази продукта и да се предотврати растежа на гъбички и други бактерии.

05.
ПДЧ (плоча от дървесни частици) опаковки

Опаковките от ПДЧ се използват в индустрии като електронната, медицинската, хранителната и козметичната.

ПДЧ е вид картон, който е направен от регенерирана хартия. Може лесно да се реже, сгъва и формира. Това е рентабилна опция за опаковане на Вашите продукти. Той се предлага с различна плътност и здравината и се определя от това колко висока е плътността на материала.

Ако искате Вашите изображения да бъдат директно отпечатани върху ПДЧ, то може да бъде обработено с избелващ сулфат и с CCNB (Глинено покритие), което прави материала още по-траен.

ПДЧ опаковките не са препоръчителни за вашия бизнес в случай че се занимавате с тежки предмети, тъй като ПДЧ листът е лек материал, направен за много хранителни стоки като зърнени храни, бисквити, кутии за тъкани и т.н. Освен това, ако средата за съхранение е наситена с влага, ПДЧ лесно може да отслаби и да доведе до обезцветяване и разширяване.

// свържете се с нас

Контакти

За повече информация и контакти можете да се свържете с нас по имейл, телефон или да ни пишете във социалните мрежи.

Имейл

[email protected]

Телефон

+359 877 630 000

Facebook

tnb.technology

Instagram

tnb.tech

Свържете се с нас за
безплатна консултация