Печатни материали

Покани: 8 полезни съвета при техния избор

Кръщенето, балът и сватбата са сред най-значимите и емоционални събития в живота на един човек. Подготовката и суетата около тях започва от рано, за да бъде изпипан всеки един важен детайл като празничните покани.

Кръщенето е един от най-светлите празници в живота на всяко християнско семейство. Приветства се въвеждането на детето в християнството, символично пречистено и готово да води праведен живот.

Абитуриентският бал е изпълнен с емоционални моменти. Той е гордост за родители и учители и сбогуване с най-прекрасните ученически години.

Сватбата не е просто церемония по размяна на халки и брачни обети. Тя е тържество на всеотдайната любов, семейно щастие, отдаденост един към друг, ново начало.

И понеже сме наясно с голямата еуфория около организацията на Светото кръщение, абитуриентския/абсолвентския бал или сватбеното тържество, ние от T&B Technology бихме могли да бъдем полезни и да Ви улесним в избора на идеалните покани, подаръчета за гостите, табелки за масите и табла. В нашия уебсайт ще откриете голям асортимент от ръчно изработени покани за Вашия голям ден. Освен това ще Ви дадем 8 полезни съвета как да изберете идеалните покани. Ние Ви гарантираме, че всяка една наша покана е с уникален дизайн и специална изработка, за да направим Вашия празник неповторим. Ние не предлагаме модели на покани за масова употреба.

8 важни избора, които трябва да направите преди изработката на Вашите покани

Вие сте перфекционист и държите всичко да бъде съвършено на Вашия празничен ден? Ако предпочитате сами да се погрижите за всички детайли на Вашето празненство, можете да се вдъхновите от нашите ценни насоки и препоръки. А ако желаете да се възползвате от нашите професионални услуги, ние ще се постараем да създадем идеалните дизайнерски покани, подаръчета за гости, табелки за маси, списък за настаняване и табло, съобразени с Вашите изисквания. Преди да стигнете до перфектната покана за Вашия празник обмислете добре следните неща:

Избор на тема

Първата стъпка, която трябва да предприемете е да вземете решение в какъв стил бихте искали да бъде празненството. По този начин ще можете да изразите вашата собствена индивидуалност, вкус, усет и внимание към детайла.

Препоръчително е да отделите време и да помислите за темата, така че да бъде съобразена с мястото и ресторанта. А когато сте готови с избора – ретро, етно, винтидж, модерна, стилна, луксозна, приказка, пътешествие, морска, зимна или друга, можете да съчетаете с нея и останалите елементи като поканите и подаръчетата за гости.

Разбира се, нашата препоръка е да вземате пряко участие в подготовката и да не наемате агенция, която да се погрижи за всичко вместо вас. В случай че го направите, вероятно не всеки детайл ще бъде по вкуса Ви и ще останете разочаровани.  

Избор на цветове

Второ, ако сте си мечтали да завършите или да се омъжите още от дете, най-вероятно вече имате конкретна идея за цветова схема в представите си. Изборът на цветове никак не е маловажно и не трябва да се пренебрегва. Цветовете са пряко обвързани с темата на събитието и може да варират в зависимост от личните предпочитания, но все пак е добре да се съчетаят и с поканите, за да бъде всичко тематично.

Нашата насока е първо да се спрете на тема и цветове, след което да се консултирате с нас, за да обсъдим дизайна. След одобрение ние ръчно ще изработим съвършените покани, с които да впечатлите Вашите гости.

Избор на размер

Третата стъпка, която трябва да предприемете е да решите в какъв размер бихте искали да бъдат поканите. Също така дали да бъдат вертикални (портрет), хоризонтални (пейзаж) или квадратни.

Стандартните размери са: 10,5 х 14,8 см и 14,8 х 21 см

Квадратни: 11,5 х 11,5 см; 12,5 х 12,5 см или 13,5 х 13,5 см

Други размери: 13,5 х 19,5 см и 10 х 21 см

Нашата препоръка тук би била да избирате разумно и да се съобразите с това дали ще има хартиен плик, картонена кутийка или стъклена епруветка към поканите. Ако се колебаете кое ще е най-оптималното решение, можете да се посъветвате с нас.

Избор на шрифт

Шрифтът често се употребява по неправилен начин, не се чете, съчетава се грешно или се неглижира от другите агенции за покани. Ние ще Ви помогнем Вашите покани да изглеждат перфектно, защото има значение какъв шрифт ще използвате. Както цветовете, така и шрифтовете носят своето послание към читателя и привличат вниманието му.

Например, ако искате Вашата покана да е в модерен стил, най-оптималното решение би било да използвате Sans Serif шрифт като: Roboto, Lato, Futura и т.н. А ако желаете Вашата покана да бъде елегантна и стилна, ние препоръчваме употребата на Serif или Script шрифтове като: Charter, Merriweather, Lora, Marriana, Carolina и т.н.

Избор на довършителни детайли (незадължителни)

Довършителните операции/детайли са от типа на: заоблени ъгли на поканата, топъл печат (сребрист, златист отблясък на елементите), самозалепващи перлички, изкуствени цветя, хартиени елементи, дантели, пера и панделки за декорация, хартиен плик, картонена кутийка, стъклена епруветка и много други.

Довършителните операции са незадължителни и са въпрос на вкус. Нашата насока тук несъмнено би била да съобразите детайлите с бюджета си.

Избор на рокля/костюм

Следващият важен акцент на всяко тържество (кръщене, бал или сватба) е роклята/костюмът на детето, абитуриента/ката, абсолвента/ката/, булката, младоженецът. Често около този избор е и най-голямото суетене и всичко се „върти“ около него.

Нашият съвет е, ако тоалетът на мечтите Ви е в цвят шампанско, слонова кост, екрю, кобалтово синьо, черно, или пък съдържа някакъв по-ярък акцент като червено, жълто, зелено, можете да съобразите цвета на поканите с цвета на роклята/костюма.

Въпреки че Ви посъветвахме да стартирате с темата и цветовете, няма да се учудим ако определянето на детайлите започне след като намерите подходящия тоалет.

Избор на сезон

Не пропускайте да се съобразите също и със сезона. Едва ли покана със снежинки, ще Ви се стори особено подходяща за празник насред лятото.

Без съмнение, нашата препоръка е да използвате сезона за вдъхновение. Ярките цветове, дантелата и флоралните мотиви са прекрасни за пролетно или лятно тържество. По-студените багри, перлите и изчистените форми биха се възприели много по-добре на Вашето зимно празненство.

Избор на дизайн според бюджета

Добра препоръка би била да се съобразите с бюджета си при избора на покани. Пресметнете какви средства искате да отделите, броя на гостите, дали ще раздадете една покана за цяло семейство или предпочитате да има по една за всеки, също дали ще правите отделни покани за кръстници, родители, учители, кумове.

Цените на ръчно изработените покани варират в зависимост от дизайна, модела, размера, типа материал, довършителните детайли и желания брой. Следователно, колкото повече бройки поръчате, толкова по-голяма отстъпка получавате като минималния брой за поръчка е 10 бр.

Ето един съвет как да спестите пощенски разходи например – като раздадете поканите собственоръчно. Друг съвет как да спестите разходите за принтиране – да изпратите електронна покана онлайн.

T&B Technology разполага с богата гама от дизайнерски покани и печатни материали – класически, етно, модерни, флорални, стилни, луксозни… За да разгледате някои от тях можете да посетите нашата Фейсбук и Инстаграм страница. Още за разнообразието ни от услуги и проекти, можете да научите в нашия сайт.