Какво е Герила Маркетинг?

Терминът произлиза от guerrilla warfare, което е вид боесражение с нетрадиционни тактики за постигане на целта. Накратко, Герила маркетингът представлява рекламна стратегия, която се цели да представи продукта/лицето по краткотраен, нетипичен начин с възможно най-нисък бюджет. Основното средство в Герила е въображението, което успява да привлече повече наблюдатели. Среща се най-често по улиците, търговските центрове, паркове, плажове, там, където достъпът на хора е лесен.

Една от целите на Герила маркетинга е да се постигне емоционално въздействие, което да остави следа в съзнанието на хората. Важно е да се открие най-подходящото време и място, за да има полза от „партизанската“ стратегия.

Изгубеният портфейл

Загубеният портфейл е проект осъществен, за да рекламира нашата фирма използвайки Герила маркетинг. Целта на този експеримент е да се поставят т.н. “Фалшиви портфейли” из центъра на града, а когато бъдат отворени да се показват фалшиви 10 лева, които да бъдат използвани от късметлията намерил банкнотата като 10% отстъпка при работа с нас. Така подканваме нашия късметлия да работи с нас и чрез банкнотата го препращаме към нашия сайт и социални медии.

0877 630 000